It all started with me finally being done With my own f*cking bullshit.
Ik weet het nog als de dag van gisteren: 4 januari 2017. De dag dit ik op de weegschaal stond en deze 89 kilo aangaf! Het moment dat ik er klaar mee was, voor de 88e keer.. En besloot dat ik gezonder moest leven en af moest vallen, voor de 88e keer.. Maar deze keer zou het me écht lukken!

Ik ben altijd aan de zware kant geweest, want ik hou nou eenmaal van lekker eten en vooral pindakaas is life ????????‍♀ Ik woog altijd rond de 83 kilo, maar doordat ik stopte met roken en mezelf elke week trakteerde op een extra etentje als ik weer een week niet gerookt had waren er nog wat extra kilo’s bijgekomen.

Sporten deed ik altijd al wel, maar meer sporadisch dan regelmatig. Ik besloot structureel 3x per week te gaan sporten en mijn voeding aan te passen. Frisdrank werd thee, kaas werd kipfilet en in plaats van een patatje met 2 snacks nam ik een patatje met rauwkost. Kleine aanpassingen, niet te rigoureus en het werkte! Dit motiveerde natuurlijk enorm, 3x per week sporten werd 5x per week en op koningsdag 2017 waren de eerste 10 kilo een feit!

Daarna werd het lastig.. Ik bleef hangen in m’n gewicht en dat terwijl ik elke dag in de sportschool te vinden was. Mijn eten woog ik ondertussen tot aan de gram af, maar een maand lang bloed, zweet en uiteindelijk ook tranen had geen effect. Ik wist niet meer wat ik moest doen, maar godzijdank was daar Judith Noordzij! Via Instagram zag ik dat ze begonnen was als Personal Body Plan coach, dus ik deed haar bericht en vroeg of ze me kon helpen.

Personal Body Plan

Ik besloot in juli te starten met een halfjaar PBP en leerde ontzettend veel tijdens dit traject! Hoe belangrijk rust en herstel is voor je lichaam, hoe belangrijk de juiste (en genoeg) voeding is voor je lichaam. Hoe belangrijk de juiste mindset is. Ik was namelijk zo iemand die na het eten van een zakje chips dacht dat ze volledig gefaald had en vervolgens de rest van de snack kast ook maar op at ????????‍♀ Judith zei toen het volgende: “Als je een barst in de voorruit van je auto hebt, pak je dan ook een hamer om deze volledig aan gort te slaan?” Die kwam wel even binnen! Dus ik leerde ook veel over mijn eigen gedrag. Na een halfjaar PBP, waarin ik minder vaak ging sporten, genoeg rust nam en een mooie balans in mijn voeding had, viel ik nog eens 7 kilo af. In januari 2018 woog ik 72 kilo en voelde ik me zelfverzekerder en fitter dan ooit!

Nieuwe doelen stellen

Ik ben iemand die nieuwe doelen blijft stellen. Het is een manier om mezelf te blijven motiveren en ik hou ervan om ergens 1000% voor te gaan! Ik dacht; als ik 17 kilo kan afvallen (deels op eigen houtje en deels met PBP) dan kan ik nog veel meer! En daar kwam het idee om een Bikini Fitness wedstrijd te doen. Niet omdat ik perse als een oempaloempa in een glitterbikini en op glazenmuiltjes het podium op moet, maar omdat ik het proces wilde meemaken. Omdat ik wilde weten hoe ik er mentaal onder zou zijn. Omdat ik wist dat ik het kon en dat aan de wereld wilde laten zien!

Ik begon in maart met mijn prep bij Camiel van Loon voor een wedstrijd ‘ergens aan het einde van het jaar’. En ik heb dit zonder pijn en moeite gedaan. Als ik een doel heb, dan ga ik ervoor. Ik doe wat ik moet doen. Ik zet m’n oogkleppen op en ga volgas vooruit. Ik wist niet hoelang een prep zou duren, hoeveel tijd ik nodig had, dus de SAP Cup was mijn eerste doel. Maar mijn prep ging goed en SAP Cup werd OBK en OBK werd Gold’s Gym Classic!
Op 16 september 2018 stond ik op het podium en won ik de 3e prijs in Bikini Fitness 4. Die dag, dat moment, dat trotse gevoel, dat zal ik nooit meer vergeten!!
Op de wedstrijddag woog ik 59 kilo. Precies 30 kilo minder “Lois” dan op 4 januari 2017

Op dit moment weeg ik rond de 65 kilo, train ik de ene week 3 keer en de andere week 5 keer. Ik beweeg veel, ik wandel meer en dit houdt me zo ontzettend fit en gezond! Ik heb een mooie balans in mijn voeding, ik eet elke dag mijn portie groente en zorg dat ik genoeg eiwitten binnen krijg. Ik geniet van het leven, ik geniet van het eten en ik geniet van mijn gezonde lijf én gezonde mind! ????